Група Renault отримує EVE TROPHY
alt

Булонь-Бійанкур, 20 вересня, 2019 – Як підписант програми FRET21, Група Renault отримує нагороду за найкращий прогрес серед компаній-учасниць у зменшенні викидів CO2 від вантажних перевезень.

Приєднавшись до FRET21 з 2015 року, Група Renault входить до першої десятки компаній, які з власної ініціативи впроваджують заходи для боротьби з негативним впливом своїх вантажних перевезень на довкілля. Наприкінці 2017 зменшення викидів CO2 у ланцюзі поставок Групи Renault в Європі досягло майже 9%, перевищивши запланований показник у 7%.

У рамках цього плану Група визначила кілька заходів щодо зменшення її впливу:

  1. Оптимізація швидкості заправки транспортних засобів та зменшення витрат пального м3/км.
  2. Скорочення витрат пального на транспортування вантажів.
  3. Використання мультимодального транспорту шляхом сприяння залізничному та морському транспорту.

*Програма «Добровільні зобов’язання щодо навколишнього середовища - транспорт та логістика» (EVE) поєднує 3 напрямки: FRET21 для вантажовідправників, Об’єктива CO2 для вантажоперевезень та перевезень пасажирів та EVCOM для експедиторів, а також впровадження екологічної платформи обміну даними між зацікавленими сторонами у галузі транспорту. Ця програма підтримує компанії у зменшенні енергетичного та екологічного впливу їх транспортної та логістичної діяльності. Програмою керують ADEME та Професійні організації (AUTF, CGI, FNTR, FNTV, OTRE, Union TLF) та підтримують Міністерство екології та Міністерство транспорту.

Паралельно з експериментами, проведеними із запуском старт-апу NEOLINE для розвитку послуг морського транспорту, що працюють за рахунок сили вітру, участь Групи Renault у системі FRET21 ілюструє прагнення зменшити екологічний слід кожного транспортного засобу протягом його життєвого циклу, починаючи з транспортування комплектуючих і закінчуючи доставкою транспортного засобу клієнту і утилізації при закінченні терміну експлуатації.

Група Renault була першим виробником автомобілів, який встановив загальнодоступну та кількісно обраховану ціль щодо скорочення викидів вуглекислого газу. Порівняно з 2010 роком скорочення склало 18,2% у 2016 році, а мета до 2022 року – зменшити викиди на 25%. 

Про Групу Renault

Група Renault виробляє автомобілі з 1898 р. Сьогодні це транснаціональна група, яка об'єднує кілька марок, яка продала майже 3,9 млн автомобілів в 134 країнах в 2018 р. Група має 36 виробничих майданчиків, 12 700 точок продажів і більше 180 000 співробітників.

Для вирішення головних технологічних завдань майбутнього та подальшого розвитку своєї стратегії прибуткового зростання Група Renault приділяє основну увагу міжнародній експансії. Для цього компанія активно розвиває синергію на рівні п'яти своїх марок (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA), в сфері електричного транспорту і в рамках альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors.

З 2016 року компанія виступає зі своєю заводською командою в Чемпіонаті світу з автогонок у класі Формула-1, який дозволяє перебувати в авангарді передових автомобільних розробок і підвищувати свою популярність у всьому світі.

Додаткова інформація:

Delphine DUMONCEAU-COSTES
Corporate Press Officer
+33 (0)1 76 84 36 71
delphine.dumonceau-costes@renault.com
GROUPE RENAULT PRESS OFFICE 
Tel.: +33 (0)1 76 84 63 36 
renault.media@renault.com